VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

ca0ccf5c-8df2-4070-a5a0-10489ea501a8

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Hoe houd jij jouw medewerkers vitaal aan het werk?

do 11 apr 2024

Duurzame inzetbaarheid betekent dat mensen tot hun pensioen kunnen blijven werken met zoveel mogelijk energie, bekwaamheid en motivatie. Het is op iedere leeftijd belangrijk om bezig te zijn met duurzame inzetbaarheid: van jong tot oud.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?   

Werken aan duurzame inzetbaarheid ​​levert zowel werkgevers als medewerkers voordelen op. Door te werken aan duurzame inzetbaarheid, houd je medewerkers zo goed mogelijk inzetbaar. Dit kan bijvoorbeeld ziekteverzuim voorkomen. Maar duurzame inzetbaarheid kan ook helpen om de productiviteit of het werkplezier te verhogen. 

Duurzame inzetbaarheid verbeteren? Drie tips:

1.  Goede werkomstandigheden
Goede arbeidsomstandigheden zijn heel belangrijk als je je medewerker inzetbaar wil houden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan niet te zware of niet te eenzijdige werkzaamheden. Een werkplekonderzoek kan hierbij helpen.

2.  Genoeg uitdaging bieden  
Ga met je medewerkers in gesprek over uitdaging: ervaren zij genoeg uitdaging in hun werk? Als iemand niet genoeg uitdaging ervaart, kan het helpen om voor meer afwisseling in zijn of haar taken te zorgen.

3. Goede werk-privébalans
Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over werk, maar ook over voldoende rustmomenten. Bijvoorbeeld door niet te lang door te werken en (op tijd) vakantie te nemen.

Meer weten?

​Wil je meer weten over de mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid van jou en je medewerkers vergroten? Op www.vitalehoveniers.nl vind je alle informatie.

Binnen #vitalehoveniers werken Koninklijke VHG FNV, CNV en Colland Arbeidsmarkt samen aan pilots, cursussen, opleiding en training zodat medewerkers in de branche vitaal en vaardig kunnen blijven werken.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief